Frågor & svar
Här samlar vi vanliga frågor och svar om RST Radonstop
Båda tapeterna är lika täta och lika effektiva mot radongas. Radonduken med renoveringstapet kan du välja om du vill ha en färdig yta att måla eller tapetsera på. Fungerar bra på ojämnt underlag. Om väggen skall reglas ut efter att Radonstop monterats eller om du vill bredspackla på radontapeten för att få en slät yta för målning eller tapetsering så rekommenderar vi den vanliga radonduken istället för renoveringstapeten.
Tapeterna fäster på de flesta material som är stabila nog för tapetsering. Starkt sugande underlag kan dock kräva mer primer. Går bra att sätta på gamla tapeter så länge man skrapar bort all löst sittande tapet. (Precis som vid vanlig tapetsering)
Skär tapeten vid golv och takvinkel. Foga därefter med fogmassan i golv och takvinkel för att minimera läckage av radongas.
Det är inte alltid nödvändigt men resultat blir naturligtvis bättre ju mer yta man tätar med RST Radonstop.
Det går bra om man inte har tillskjutande fukt. Fukthalten i källarväggen får ej överstiga 85% RF. Har ni tillskjutande fukt i källarväggar men vill veta hur just er källare kommer att fungera med RST Radonstop, kontakta en fuktsakkunnig för konsultation.
För att vi ska kunna garantera funktionen på system RST Radonstop så behövs vårt lim och primer som är noga utvalt att fungera tillsammans. Använder man en primer som är tätare än RST radonstop eller ett lim som inte är förstärkt, så finns en risk att tapeten släpper eller bubblar sig då tapetduken är extremt tät.
Vi har inte någon egen personal för montering utan använder oss av samarbetspartners runt om i landet. Finns ingen på din ort rekommenderar vi att du kontaktar någon lokal målerifirma som också gärna får höra av sig till oss för support.
Vid ytterligare frågor går det bra att ringa eller maila till oss